Targi: De Uitbreiding

Targi: De Uitbreiding

De uitbreiding van de stam gaat door in Targi: De Uitbreiding, een uitbreiding voor Targi. Met water als nieuw element heeft de stam meer flexibiliteit in hoe het zichzelf zal uitbreiden. Specifieker, in het spel functioneert water als een joker, je kunt bijvoorbeeld twee waterfiches ruilen voor één goederenfiche. Bij veel van de nieuwe stamkaarten, die de set in het basisspel vervangen, kunnen spelers ervoor kiezen om goud- of waterfiches uit te geven, waardoor het bouwen iets gemakkelijker wordt.

De Targia - een Toeareg-vrouw - is een speciale pion zoals de overvaller, maar heeft een positiever effect voor spelers. Ze begint in de tegenovergestelde richting van de overvaller en beweegt elke beurt een randkaart. Als je een van je Targi op dezelfde kaart plaatst, ontvang je een gunst: neem een ​​goederenfiche naar keuze of geef een goed uit om de bovenste kaart van de trekstapel te onthullen en te ontvangen wat erop staat. Nu is een minder aantrekkelijke randkaart misschien interessanter omdat de Targia een extra beloning biedt.

Ten slotte geven verschuivende zandkaarten de spelers vrij sterke onmiddellijke voordelen wanneer ze een Targi op hen plaatsen - maar aangezien dit verschuivende zand naast het centrale speelveld wordt geplaatst, verlies je een kruising op de centrale kaarten.

Let op, dit is een uitbreiding van Targi. Je hebt het basisspel nodig om deze uitbreiding te spelen.