Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Tapestry

Tapestry

In Tapestry weef jij de geschiedenis van je eigen beschaving, vanaf het begin van de mensheid tot voorbij onze tijd in de toekomst. De paden die je kiest, zullen enorm verschillen van echte gebeurtenissen of mensen - je beschaving is uniek! Weef het meest legendarische verhaal voor jouw beschaving en ga de geschiedenis in!

Start met niets en groei

In Tapestry begin je vanuit het niets en ontwikkel jij je eigen beschaving aan de hand van een van de vier volgende facetten:

  • Wetenschap
  • Technologie
  • Ontdekkingsreis
  • Millitair

Hierbij kun je je concentreren op een van deze onderdelen en je sterk specialiseren, of je kunt voor een mix kiezen waardoor je van alles wat mee krijgt. Des te meer jij je ontwikkelt hoe beter de voordelen en beloningen.

Je zult ook je inkomen verbeteren, je hoofdstad bouwen, je asymmetrische vaardigheden benutten, overwinningspunten verdienen en tapijtkaarten krijgen die het verhaal van je beschaving vertellen. Aan het einde van het spel heeft elke speler een unieke samenleving ontwikkelt en ga je kijken wie de meest geavanceerde en beste samenleving met de meeste punten heeft gesticht.

Kleine regal aanpassingen

Tapestry kent een paar kleine aanpassingen van de regels, nadat er wereldwijd feedback is ingezameld. Deze aanpassingen kun je vinden op de site van 999 games, voor een directe link kun je hier klikken. Als je deze pagina uitprint en de aanpassingen toepast op je spel zal het net iets vlotter en meer gebalanceerd verlopen.

Uitbreiding Tapestry

Tapestry heeft ook een uitbreiding, namelijk: Tapestry: Plannen en Complotten. Deze uitbreiding voegt meer beschavingen toe, en meer interactie met je medespelers. Zorg ervoor dat jouw hoofdstad het meest glorieus is terwijl je ook stiekem in contact bent met je medespelers om er hopelijk zelf beter van te worden.