Spyfall

Spyfall

Spyfall is een partygame die anders is dan alle andere, een game waarin je een spion wordt en probeert te begrijpen wat er om je heen gebeurt. Het is heel simpel!

Spyfall wordt over verschillende rondes gespeeld en aan het begin van elke ronde ontvangen alle spelers kaarten met dezelfde locatie - een casino, een reizend circus, een piratenschip of zelfs een ruimtestation - behalve dat één speler een kaart krijgt waarop staat " Spy "in plaats van de locatie. Spelers beginnen elkaar dan vragen te stellen: "Waarom ben je zo vreemd gekleed?" of "Wanneer was de laatste keer dat we een betaaldag kregen?" of iets anders dat u kunt bedenken - proberen te raden wie van hen de spion is. De spion weet niet waar hij is, dus hij moet goed luisteren. Als het zijn tijd is om te antwoorden, kan hij maar beter een goed verhaal verzinnen!

Op elk moment tijdens een ronde kan de ene speler de andere ervan beschuldigen een spion te zijn. Als alle andere spelers het eens zijn met de beschuldiging, eindigt de ronde en moet de beschuldigde speler zijn identiteit bekendmaken. Als de spion wordt blootgelegd, scoren alle andere spelers punten. De spion kan echter zelf een ronde beëindigen door aan te kondigen dat hij begrijpt wat de geheime locatie is; als zijn gok juist is, scoort alleen de spion punten.

Na een paar rondes van raden, wantrouwen en bluffen is het spel afgelopen en is degene die de meeste punten heeft gescoord, de overwinning!