Splendor

Splendor

Splendor is een spel van het verzamelen van chips en het ontwikkelen van kaarten. Spelers zijn kooplieden uit de Renaissance die edelsteenmijnen, transportmiddelen en winkels proberen te kopen - allemaal om de meeste prestigepunten te verwerven. Als je rijk genoeg bent, kan het zijn dat je op een gegeven moment zelfs bezoek krijgt van een edelman, wat natuurlijk je aanzien nog verder zal vergroten.

Tijdens jouw beurt mag je (1) fiches (edelstenen) verzamelen, of (2) een kaart kopen en bouwen, of (3) een kaart reserveren. Als je fiches verzamelt, neem je ofwel drie verschillende soorten fiches of twee dezelfde soort fiches. Als je een kaart koopt, betaal je de prijs in fiches en voeg je deze toe aan je speelveld. Om een ​​kaart te reserveren - om er zeker van te zijn dat u hem krijgt, of, waarom niet, uw tegenstanders hem niet krijgen - legt u hem met de afbeelding naar beneden voor u neer om later te bouwen; dit kost je een ronde, maar je krijgt ook goud in de vorm van een jokerchip, die je als elke edelsteen kunt gebruiken.

Alle kaarten die u koopt, verhogen uw vermogen omdat ze u een permanente edelsteenbonus geven voor latere aankopen; sommige kaarten leveren ook prestigepunten op. Om het spel te winnen, moet je 15 prestigepunten behalen voordat je tegenstanders dat doen.

Uitbreidingen en vervolgen Splendor