Splendor: Cities of Splendor

Splendor: Cities of Splendor

Cities of Splendor is een kwartet uitbreidingen voor gebruik met het Splendor basisspel. Elke uitbreiding wordt aan het basisspel toegevoegd en moet afzonderlijk worden gespeeld.

De steden vervangen de nobele tegels door 3 verschillende stadstegels (willekeurig genomen uit een voorraad van 14). De stadstegels zijn doelstellingen (in prestigepunten en / of ontwikkelingskaarten) en je moet er één vervullen om te winnen.

De handelsposten zijn speciale bonussen die je verdient door een reeks ontwikkelingskaarten te verzamelen: meer prestigepunten van de eerste nobele tegel die je ontvangt, een extra fiche als je de actie "Neem 2 edelstenen van dezelfde kleur" kiest, enzovoort.

De Orient voegt drie stapels kaarten toe (één voor elk niveau ontwikkelingskaarten). Ze worden aan de rechterkant van de gewone kaarten toegevoegd en je legt er voor elk niveau twee open op tafel. De nieuwe kaarten hebben speciale krachten (zoals dubbele bonuskaarten of jokerkaarten die de kleur aannemen van een van de ontwikkelingen die je al hebt).

De Strongholds-uitbreiding geeft elke speler drie torens (bolwerken). Als je een nieuwe kaart krijgt, moet je een bolwerk op een open kaart op tafel leggen. Je bent nu de enige speler die het kan kopen / reserveren. Je kunt ook een van je bolwerken van de ene kaart naar de andere verplaatsen of het bolwerk van een andere speler verwijderen. Als je drie bolwerken op dezelfde kaart staan, kun je deze kopen na je normale actie, waardoor je twee aankopen kunt doen in dezelfde beurt of die kaart kunt kopen nadat je je tokens hebt gepakt!