Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Space Movers 2201

Space Movers 2201

Space Movers is een coöperatief sci-fi-avontuur dat zich afspeelt in het jaar 2201. In dit spel speel je de rol van een van de bemanningsleden aan boord van het ruimteschip Liberty. Jouw taak als verhuizer is om van planeet naar planeet te springen in het systeem om vracht op te halen en af ​​te leveren. Verhuizers zijn gespecialiseerd om vracht zo efficiënt mogelijk op de plaats van bestemming te krijgen. Terwijl u vracht aflevert, wordt u beloond met middelen die nodig zijn om de Liberty vliegend te houden. Maar u moet dit doen zonder al te veel aandacht te trekken van de Universal Oversight.

Universal Oversight (UO) is de regering die door de planeten is gekozen om toezicht te houden op het systeem. De UO volgt alle bewegingen door het systeem in een poging de orde te bewaren. Na verloop van tijd is het corrupt en slecht geworden. UO-verkenners worden soms uitgezonden om verhuizers te achtervolgen en te ondervragen die zijn gespot die vracht afleveren. Ze willen alles in beslag nemen dat een bedreiging kan vormen voor de macht van de UO. Als je te vaak de aandacht van de UO trekt, wordt je baan uiteindelijk onmogelijk. Jij en je medespelers moeten samenwerken om vracht te bezorgen, UO Scouts te ontwijken en snel evenementen af ​​te handelen die onderweg opduiken.

Om het spel te winnen, moet je een set van vijf doelkaarten voltooien. Deze kaarten zetten het verhaal dat begint in de bijgeleverde graphic novel Finding Liberty direct voort. (Een willekeurig kaartspel met 20 kaarten wordt ook bij het spel geleverd. Spelers kunnen 5 kaarten uit dit kaartspel kiezen voor een nieuwe ervaring in elk spel)

- Unieke dobbelstenen-rollende mechanic: Hoe de dobbelstenen worden gegooid - Space Movers behandelt het gooien van dobbelstenen om vaardigheidscontroles op een geheel nieuwe manier te voltooien. Rollen vinden plaats in de speldoos op een speciaal ontworpen rolbord. Dobbelstenen worden één voor één gegooid in plaats van allemaal tegelijk. Voor elke vaardigheid die nodig is in de schaak, wordt er 1 dobbelsteen gegooid die een 5 of hoger nodig heeft voor succes. Omdat de dobbelstenen 1 voor 1 in de doos worden gegooid, worden spelers aangemoedigd om reeds gerolde dobbelstenen te slaan in een poging om het resultaat indien nodig te veranderen. Nadat alle dobbelstenen zijn gegooid, wordt een laatste worp gemaakt met de blanco zeszijdige dobbelsteen. Dit geeft het einde van de vaardigheidscontrole aan en is de laatste poging van een speler om eerdere dobbelsteenresultaten te wijzigen.

- Stripboek inbegrepen: Het verhaal begint in het stripboek "Finding Liberty" dat bij het spel wordt geleverd. Objectieve kaarten die bij de strip passen, vervolgen het verhaal terwijl je het spel speelt.

- Game-soundtrack: Luister naar de officiële soundtrack van de game op je computer of smartphone.