Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Solenia

Solenia

Enkele millennia geleden verloor de kleine planeet Solenia zijn dag-en-nachtcyclus: het noordelijk halfrond is voor altijd ondergedompeld in duisternis en het zuidelijk halfrond is eeuwig in zonlicht badend. Jouw missie is om de eervolle taak van je voorouders uit te voeren om de wereld rond te reizen om essentiële goederen te leveren aan de inwoners van beide halfronden. Terwijl de dagmensen willen dat je de zeldzaamste edelstenen en stenen bezorgt, hebben de nachtmensen hout en tarwe hard nodig om te overleven. Wees efficiënt en overtref je tegenstanders om aan het einde van het spel de meeste gouden sterren te verzamelen!

Een spel van Solenia wordt gespeeld over 16 ronden, en in elke ronde speelt elke speler een kaart uit zijn hand op een leeg veld van het 5x5 speelbord. Je kunt de kaart spelen op:

Een drijvend productie-eiland, om zoveel grondstoffen te krijgen als de waarde van de kaart die je hebt gespeeld van het type dat overeenkomt met dit veld

Een drijvende stad, om een ​​leveringstegel te vervullen door de daarop afgebeelde grondstoffen af ​​te leveren.

Je moet je kaart naast het luchtschip spelen in het midden van het speelveld of naast een andere reeds gespeelde kaart van jou. Wanneer iemand een 0-kaart speelt, gaat het luchtschip één veld vooruit, en aan het einde van je beurt verwijder je de achterkant van het bord, geef je spelers middelen op basis van de kaarten die ze op deze strook van het speelveld hebben, draai je de strook om over (nacht in dag veranderen of zonsopgang in zonsondergang of vice versa), en plaats het aan de andere kant van het speelbord.

Het spel eindigt wanneer elke speler alle 16 zijn kaarten heeft gespeeld. De speler met de meeste gouden sterren wint!