Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Small World

Smallworld

De wereld is klein, te klein. Neem het op tegen je medespelers en zorg ervoor dat jij jouw hoekje van de wereld veiliggesteld en er met de winst vandoor gaat. Daarbij krijg je hulp van 14 verschillende rassen die allemaal ook nog 1 van de 20 extra speciale krachten krijgen. Claim jouw deel van Smallworld!

Erg leuk fantasyspel

Ontworpen door Philippe Keyaerts als een fantasievol vervolg op zijn bekroonde Vinci, wordt Small World bewoond door een maffe cast van personages zoals dwergen, tovenaars, amazones, reuzen, orks en zelfs mensen, die hun troepen gebruiken om territorium te bezetten. en aangrenzende landen veroveren om de andere rassen van de aardbodem te verdrijven.

Het spel wordt gespeeld met leuk vormgegeven fiches en een 4 mooi geïllustreerde kaarten.

Kies de soort die bij je past

Er zijn veel verschillende rassen en speciale vaardigheden. Trollen bouwen forten om zichzelf te beschermen, Wizards krijgen extra munten als ze een magische bron bezitten, skeletten krijg je steeds meer van naarmate je de kaart overneemt en de ratmannen starten met enorme aantallen. De rassen worden willekeurig gecombineerd met nog een extra speciale vaardigheid. Misschien bouwen ze wel kastelen die extra munten en verdediging geven, kunnen ze vliegen, zijn ze extra sterk op bepaalde gebieden of hebben ze een heuse draak in bezit!

Door de juiste combinatie te kiezen uit de 14 verschillende fantasie rassen en 20 unieke speciale krachten, haasten spelers zich om hun rijk uit te breiden - vaak ten koste van zwakkere buren. Maar ze moeten ook weten wanneer ze hun eigen al te uitgebreide beschaving in verval moeten brengen en een nieuwe naar de overwinning moeten berijden!

Een beurt Smallworld in het kort

Bij elke beurt gebruik je ofwel de meerdere tegels van het door jou gekozen ras (type wezens) om aangrenzende gebieden te bezetten - waarbij je onderweg mogelijk zwakkere vijandelijke rassen verslaat, of je geeft je ras op en laat het "in verval" gaan. Een sport in verval wordt aangeduid door de tegels naar hun zwart-witte kant te draaien.

Aan het einde van je beurt verdien je een punt (muntstuk) voor elk gebied dat je races bezetten. Je kunt tegelijkertijd één actieve race en één race in verval hebben op het bord. Je totale bezetting kan variëren, afhankelijk van de speciale vaardigheden van je ras en de gebieden die ze bezetten. Na de laatste ronde wint de speler met de meeste munten.

Van dezelfde makers als: Ticket to Ride

Vervolgen, versies en uitbreidingen Smallword

Smallworld kent meerdere uitbreidingen. De wat kleinere uitbreidingen zoals de power-packs voegen nieuwe rassen en speciale krachten toe. Smallworld: Underworld kun je als een opzichzelfstaand spel spelen. Zie hieronder voor een overzicht