Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coƶpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Skylands

Skylands

De mensen van de Skylands leven hoog boven de aarde op mystieke drijvende eilanden. De grandioze steden op deze eilanden worden aangedreven door magische energie van een zeldzaam kristal.

In het tegellegspel Skylands moet je een deel van het Skylands-koninkrijk bouwen. Ga op zoek naar nieuwe gebieden van hout, steen en vooral kristallijn, terwijl je probeert het grootste deel van het koninkrijk op te bouwen.

Tijdens zijn beurt kiest een speler een van de vier acties: verkennen, oogsten, bouwen of energie verzamelen. Alle spelers mogen de actie uitvoeren, maar de speler die deze heeft geselecteerd, krijgt een extra bonus. Een speler kan niet twee beurten achter elkaar dezelfde actie kiezen. Met deze acties kunnen spelers tegels selecteren en deze op hun tableau plaatsen, waardoor hun landschap van Skylands, bossen en steengroeven wordt opgebouwd. Door deze geografische kenmerken te voltooien, kunnen ze grondstoffen oogsten, kristallen verzamelen en speciale gebouwen bouwen. Het spel gaat door totdat een speler zijn tableau vult of alle tegels zijn geplaatst. Spelers ontvangen punten voor hun speciale gebouwen, materialen en punten die tijdens het spel zijn verdiend, en de speler met de meeste punten wint.

Skylands bevat speciale gebouwen voor beginners, gevorderden en gevorderden, evenals een campagnemodus en vijf kleine uitbreidingen ("Queenies") voor meer complexiteit.