Similo Fables

Similo Fables

Similo is een coöperatief deductiespel, en elke versie van het spel - bijvoorbeeld Fables, History, Myths - wordt geleverd met een stapel van dertig kaarten, prachtig geïllustreerd door Naïade, met het portret en de naam van een reeks personages met een gemeenschappelijk thema.

Je doel is om de andere spelers een geheim personage te laten raden (van de twaalf personages die in het midden van de tafel te zien zijn) door andere personagekaarten uit je hand als aanwijzingen te spelen, waarbij je aangeeft of ze vergelijkbaar zijn met of verschillen van het geheime personage. . Na elke beurt moeten de andere spelers een of meer karakters van de tafel verwijderen totdat alleen de juiste overblijft en jij wint - of hij wordt verwijderd en je verliest!

Je kunt op zichzelf met een van de Similo-sets spelen, waarbij je de kaarten van bijvoorbeeld Fables gebruikt voor zowel de personages die worden opgemaakt als voor de aanwijzingen die aan de gokkers worden gegeven, of je kunt de kaarten van de ene set gebruiken voor de twaalf. weergegeven personages en de kaarten uit een andere set als aanwijzingen. Op deze manier is het spel veel lastiger!