Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Silencio

Silencio

In Silencio vormen alle spelers samen een team, een team dat niet met elkaar kan praten.

Je begint elk met een hand met kaarten van vier kleuren, en je doel als team is om zoveel mogelijk kaarten weg te gooien - maar elke gespeelde kaart moet een hogere waarde hebben dan de eerder gespeelde kaart van dezelfde reeks. Als een nieuw gespeelde kaart de directe opvolger is van de laatst gespeelde kaart van die kleur, dan oriënteer je de kaart om de donkere kant te laten zien en lijd je de straf van die kaart, waarbij de groene straf bijvoorbeeld de volgende gespeelde kaart dwingt tot groen zijn, terwijl de blauwe straf vereist dat je een andere speler een van de open kaarten geeft die beschikbaar zijn bij het Orakel.

Als een nieuw gespeelde kaart niet de directe opvolger is van de laatst gespeelde kaart van die kleur, dan leg je de kaart met de lichte kant naar boven en neem je desgewenst de bonus die op die helft van de kaart staat afgebeeld, zoals het negeren van de volgende kaart. straf of het plaatsen van een kaart uit uw hand open voor u zodat iedereen het kan spelen.

Er worden vijf heiligdommen gespeeld - een veelkleurig heiligdom en een van elke kleur - en voor of na je kaartspel voor de beurt kun je ervoor kiezen om een ​​heiligdom met de afbeelding naar beneden om te draaien om de bonus van die kleur te gebruiken.

Als je niet kunt spelen of geen kaarten in de hand hebt, moet je passen, en als alle spelers om de beurt passen, is het spel afgelopen. Je score is gebaseerd op het aantal kaarten in de handen van alle spelers, waarbij 0 de best mogelijke score is. Als je het spel moeilijk vindt, kun je de herbergkaart toevoegen waarmee een speler een paar keer per spel beperkte informatie over zijn hand kan geven; als het spel te gemakkelijk is, kun je sommige of alle heiligdommen verwijderen om die "extra" bonussen te elimineren.