Sherlock Holmes Consulting Detective: The Thames Murders & Other Cases

Sherlock Holmes Consulting Detective: The Thames Murders & Other Cases

Sherlock Holmes Consulting Detective: The Thames Murders & Other Cases is een meeslepend coöperatief mysterie bordspel dat spelers meeneemt naar het Victoriaanse Londen. De spelers nemen de rol aan van de Baker Street Irregulars, die helpen bij het oplossen van complexe zaken onder de begeleiding van niemand minder dan Sherlock Holmes zelf.

Belangrijkste Elementen van Sherlock Holmes Consulting Detective: The Thames Murders & Other Cases

Dit spel biedt enkele unieke kenmerken:

  • Diepgaande Zaken: Het spel bevat tien boeiende zaken om op te lossen. Elke zaak heeft een unieke set aanwijzingen, verdachten en locaties om te onderzoeken.
  • Spelmateriaal: Het spel wordt geleverd met een reeks materialen, zoals krantenknipsels, kaarten van Londen, en zaakboekjes, die spelers gebruiken om hun onderzoek te leiden.
  • Coöperatieve Gameplay: Spelers moeten samenwerken, aanwijzingen delen en strategieën ontwikkelen om de zaken op te lossen.

Een Spelronde in Sherlock Holmes Consulting Detective: The Thames Murders & Other Cases

Een spelronde begint met de spelers die een zaak kiezen en het bijbehorende zaakboekje openen. Het zaakboekje geeft een introductie van de zaak, na welke spelers kunnen beginnen met het bezoeken van locaties, het ondervragen van verdachten, en het onderzoeken van aanwijzingen.

Spelers kunnen elke locatie op de kaart van Londen bezoeken, waarbij elke locatie een specifiek deel van het zaakboekje vertegenwoordigt. Het is aan de spelers om te beslissen waar ze naartoe gaan en welke vragen ze stellen. Ze moeten ook aandacht besteden aan de tijd die ze besteden, want te veel tijd kan hen punten kosten aan het eind van de zaak.

Een spelronde eindigt wanneer de spelers besluiten dat ze voldoende bewijs hebben verzameld om de zaak op te lossen. Ze vergelijken hun oplossing met die van Sherlock Holmes, scoren hun prestaties en gaan verder naar de volgende zaak.

Conclusie

Sherlock Holmes Consulting Detective: The Thames Murders & Other Cases is een spannend en uitdagend bordspel dat spelers de kans geeft om in de schoenen van de grootste detective aller tijden te stappen. Het spel biedt urenlang vermaak voor liefhebbers van mysteries en coöperatieve bordspellen.

Andere versies van de Consulting Detective serie kan je vinden op de pagina van Sherlock Holmes Consulting Detectives: Jack the Ripper .