Seven Swords

Seven Swords

Zeven eervolle en dappere samoerai, geholpen door een handvol bange dorpelingen, zijn de enige verdedigers van het dorp. Help jij deze dorpelingen om bandieten af ​​te weren, of geef je de dieven het bevel om zoveel mogelijk rijst te stelen en de brutale boeren te straffen?

Seven Swords is een spel voor twee spelers waarin één speler zeven samoerai bestuurt en de dorpelingen proberen de aanval van de kwaadaardige schurken af ​​te weren, terwijl de andere speler de bandieten bestuurt die proberen alle rijst te stelen die ze kunnen en het dorp vernietigen. Het spel duurt 18 beurten, waarna de speler met de meeste overwinningspunten (OP's) wint. De samoeraispeler begint het spel met de VP's in de huizen en rijstvoorraden van de dorpelingen, en de bandietspeler moet boerenhuizen aanvallen en rijst stelen om deze VP's te verwerven. De bandietspeler kan ook extra punten verdienen als hij de samoerai in een gevecht uitschakelt.

Elke beurt bestaat uit twee fasen. De bandiet, die als eerste speelt, heeft zeven kaarten in de hand die de zeven sectoren van het dorp symboliseren. Hij legt een kaart af om zichzelf een aantal acties te geven die aan de beurt zijn, en hij kan extra acties ontvangen van de samoeraispeler. Met deze acties kan de bandiet verschillende bandiettroepen spelen - waaronder infanterie, boogschutters en cavalerie - waarmee hij zich vervolgens door het dorp kan verplaatsen en de samoerai, dorpelingen en rijstopslag kan aanvallen. De samoeraispeler kiest vervolgens tussen vijf fiches - gevecht, beweging, leiderschap en twee speciale actiefiches - om te zien hoeveel acties hij die beurt heeft. Een samurai kan drie soorten acties uitvoeren - aanvallen, verplaatsen en de dorpelingen gebruiken om bandieten aan te vallen - maar slechts één keer voor elke samurai totdat een van de speciale fiches de fiches van een dergelijke actie heeft verwijderd. Hoe meer acties de samoeraispeler uitvoert, hoe meer acties de bandiet heeft.

Na een bepaald aantal beurten legt de bandietspeler een van zijn actiekaarten af ​​en elimineert hij elke samoerai die zich in het veld van de afgelegde kaart bevindt. Andere details in het spel zijn onder meer bogen die spelers helpen om vanaf een afstand aan te vallen en hekken die voorkomen dat de bandieten zomaar het dorp binnenlopen. Naast het hebben van een dubbelzijdig speelbord met verschillende dorpsindelingen, bepaalt de samoeraispeler de plaatsing van dorpelingen, hekken, nuen en rijstopslag aan het begin van elk spel, waardoor een grote variatie in het spel mogelijk is.