Set Junior

Set Junior

SET Junior gebruikt de bekende SET-gameplay, maar voor jongere spelers in moeilijkheidsgraad verkleind. In SET willen spelers sets van drie kaarten maken, waarbij elke kaart in de set dezelfde functie heeft als elke andere kaart in de set of een andere functie. Alle drie de kaarten hebben bijvoorbeeld groene symbolen, maar ze hebben 1, 2 en 3 symbolen en de symbolen hebben allemaal verschillende vormen (ovaal, kronkelend en ruit).

Een zijde van het dubbelzijdige bord in SET Junior heeft drie 3x3 vierkanten, waarbij elke lijn in een vierkant een set vormt. Spelers trekken om de beurt een tegel van de stapel - elke tegel bevat 1-3 symbolen in een van de drie kleuren en in een van de drie vormen - en plaatsen die tegel op het spelbord. Elke keer dat een speler een set voltooit door een tegel te plaatsen, claimt ze een puntenfiche en degene die de meeste fiches verzamelt, wint.

Aan de andere kant van het speelbord legt een dealer maximaal tien tegels een voor een neer en telkens wanneer een speler een set tussen de openliggende tegels ziet, roept ze "Set!" en claimt de tegels die de set vormen. De dealer vervangt vervolgens deze tegels en het spel gaat door totdat er geen sets meer kunnen worden geclaimd. Degene die de meeste sets claimt, wint.