Set

Set

In SET bevat elke kaart 1-3 objecten, waarbij alle objecten op een kaart dezelfde kleur, vorm en schakering hebben, bijvoorbeeld twee paars gearceerde ovalen. Kleuren, vormen en schakeringen zijn er in drie verschillende soorten: groen, paars en rood; ovaal, diamant en kronkel; en solide, gearceerd en omlijnd.

Alle spelers strijden tegelijkertijd en proberen sets kaarten te claimen in een enkele doorgang door het kaartspel. Een set bestaat uit drie kaarten die allemaal hetzelfde zijn of allemaal verschillend in elk kenmerk. Als alle drie de kaarten bijvoorbeeld hetzelfde aantal objecten hebben, maar drie verschillende vormen, schakeringen en kleuren, dan zijn die kaarten een set; als twee van de kaarten een gemeenschappelijk kenmerk hebben dat niet door de derde wordt gedeeld, vormen ze geen set.

Om te spelen neemt één persoon de stapel en legt twaalf kaarten open. De eerste persoon die een set ziet, verzamelt deze drie kaarten; als de speler zich vergist heeft, kan deze speler pas een set claimen nadat een andere speler dit heeft gedaan. Nadat iemand een set heeft opgeëist, legt de kaarthouder nog drie kaarten uit. (Als alle spelers het erover eens zijn dat er geen sets kunnen worden geclaimd, legt de kaarthouder nog drie kaarten uit. Deze kaarten worden niet vervangen nadat iemand een set heeft geclaimd.) Degene die de meeste sets claimt, wint!