Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Senators

Senators

Het is de late Republikeinse periode van Rome en jij bent de leider van een van de facties in de stad die strijden om de macht in de Senaat. U vergroot uw vermogen door middelen op te kopen en uw positie vervolgens te gebruiken om ze voor dikke winsten aan de staat te verkopen. Met het resulterende geld "koopt" u dan meer senatoren en controleert u nog meer stemmen in de senaat. Rome is constant in conflict en u weet dat oorlogen op een gegeven moment zullen toenemen tot het punt dat de Senaat ervoor zal kiezen de macht te centraliseren en één enkele leider te benoemen. Op dat moment wordt de leider van de factie met de meeste senatoren tot Caesar benoemd.

Senatoren kunnen het beste worden omschreven als een vijandig biedspel. Spelers verdienen geld door grondstoffen te kopen op een veiling, ze af te persen van andere spelers en ze vervolgens in sets aan de bank te verkopen. Contant geld is vereist om oorlogen te ondersteunen, te verdedigen tegen agressieve biedingen en vooral om meer senatoren te kopen. Het spel duurt een variabel aantal beurten en wanneer de vierde oorlog wordt onthuld, eindigt deze onmiddellijk. Op dat moment wint de speler met de meeste senatoren.

Op zijn beurt trekt een speler eerst een gebeurteniskaart van de stapel en voert vervolgens een van de volgende drie acties uit: a) een veiling starten door nieuwe kaarten te koop aan te bieden, b) kaarten van andere spelers afpersen, of c) verzilveren in sets van kaarten en het kopen van nieuwe senatoren. De game is eenvoudig, relatief kort en zeer interactief. De belangrijkste beslissingen zijn zowel tactisch - hoe u de kaarten op een veiling waardeert en hoe u biedt op oorlogen, tekorten en andere gebeurtenissen gezien uw relatieve positie - en strategisch: kiezen welke senatoren u wilt verzamelen en hoe lang u sets wilt bouwen versus wanneer u geld wilt verdienen. in en koop senatoren.

Iedereen is de hele tijd bezig met transacties en het spel integreert verschillende biedsystemen, waaronder een open stapbod (zoals veel spellen voor plaatsing van werknemers) op de marktveilingen, blind bieden tijdens de oorlogen, een innovatief hoog / laag blind bod op de begrotingstekorten, nederlands veilingen wanneer nieuwe senatoren arriveren, en shotgun-aanbiedingen wanneer spelers elkaar afpersen.