Secrets

Secrets

In Secrets krijgen spelers een verborgen team toegewezen - de CIA of KGB - en proberen ze de meeste punten voor hun team te verzamelen. Bovendien zijn een of twee spelers in het geheim anti-establishment Hippies die voor niemand werken. Hun doel is om tegen de Man te vechten en zo min mogelijk punten te behalen.

Bied tijdens je beurt een van de twee willekeurig getrokken agentkaarten aan een andere speler aan. Deze kaarten zijn punten waard en hebben verschillende goede of slechte eigenschappen. Die speler accepteert de makelaar, in welk geval hij scoort, of hij weigert, in welk geval de kaart naar jou terugkeert en jij hem scoort. Het spel eindigt als een speler vijf kaarten heeft, waarna de teams worden onthuld; het team met de hoogste gecombineerde score wint, tenzij een Hippie de laagste score heeft, in welk geval ze winnen.

De interacties tussen de personagekaarten zijn het kruid van het spel, maar aangezien de vaardigheden tijdens het spelen te ontdekken zijn, kan het spel in drie minuten worden aangeleerd.