Secret Hitler Deluxe Edition

Secret Hitler Deluxe Edition

Secret Hitler is een dramatisch spel van politieke intriges en verraad dat zich afspeelt in het Duitsland van de jaren dertig. Elke speler wordt willekeurig en in het geheim toegewezen als liberaal of fascist, en één speler is geheime Hitler. De fascisten coördineren om wantrouwen te zaaien en hun koelbloedige leider te installeren; de liberalen moeten de geheime Hitler vinden en stoppen voordat het te laat is. Het liberale team heeft altijd een meerderheid.

Aan het begin van het spel sluiten de spelers hun ogen en laten de fascisten zich aan elkaar zien. Geheime Hitler houdt zijn ogen dicht, maar steekt zijn duim omhoog zodat de fascisten kunnen zien wie hij is. De fascisten leren wie Hitler is, maar Hitler weet niet wie zijn medefascisten zijn, en de liberalen weten niet wie iemand is.

Elke ronde kiezen spelers een president en een bondskanselier die samenwerken om een ​​wet uit een willekeurige stapel uit te vaardigen. Als de regering een fascistische wet goedkeurt, moeten spelers proberen erachter te komen of ze zijn verraden of gewoon pech hebben. Geheime Hitler beschikt ook over regeringsbevoegdheden die een rol gaan spelen naarmate het fascisme vordert. De fascisten zullen die krachten gebruiken om chaos te creëren, tenzij liberalen de natie terug kunnen trekken van de rand van oorlog.

Het doel van het liberale team is om vijf liberale beleidsmaatregelen te nemen of de geheime Hitler te vermoorden. Het doel van het fascistische team is om zes fascistische beleidsmaatregelen te nemen of om de geheime Hitler-kanselier te kiezen nadat drie fascistische beleidsmaatregelen zijn aangenomen.