Seas of Fortune

Seas of Fortune

Seas of Fortune is een familiespel over schepen die door Noord-Europa racen om de beste deals te vinden. De spelers zijn kooplieden die toezicht houden op elke reis die hun schip maakt. Ze proberen hun schepen naar de meest voordelige steden te leiden en de beste bemanningen te vinden om ze te bevaren. Elke succesvolle lossing van goederen in een stad levert de speler zilver op en het spel eindigt in de ronde dat iemand 100 zilveren markeringen bereikt.

De game speelt zich af in het 16e-eeuwse Europa en draait om het kiezen van de beste routes voor je schip, het vinden van de beste bemanningen om er het snelst te komen en het plannen van de toekomst. Laadkaarten worden onthuld om te laten zien welke producten beschikbaar zijn in welke steden, en ontlaadkaarten laten zien welke steden welke producten kopen. Een nieuwe toekomstige kaart van beide soorten wordt ook onthuld, om de spelers te laten zien wat er gaat komen. Oude kaarten gaan uit aan het einde van een ronde, en in plaats daarvan komen er nieuwe binnen.

Elke ronde kiezen alle spelers een nieuwe bemanning voor hun schip. De eerste spelerfiche roteert over de rondes en de laatste speler zit vast met de enige overgebleven bemanning. Elke kaart toont een bewegingsnummer en een expertise in kustzeilen of open zee. De keuze van de bemanning ligt echter niet altijd voor de hand; het laagste aantal bewegingen zal als eerste worden verplaatst en de hoogste bewegingen als laatste. Elke gelijkspel wordt opgelost met de eerste spelerfiche. Tijdens een beurt kan een speler zijn schip vrijelijk tussen havens verplaatsen, het tegen betaling laden en het uitladen voor een beloning. Hoe sneller een schip een haven bereikt om te lossen, hoe groter de winst zal zijn. De speler met het meeste geld als het spel eindigt, wint!