Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coƶpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Scrabble Duplicate

Scrabble Duplicate

Scrabble Duplicate speelt vergelijkbaar met Scrabble in die zin dat je woorden probeert te maken van lettertegels die je meer punten opleveren dan wie dan ook - maar spelers gebruiken elke ronde dezelfde letters en niet iedereen zal zijn woorden op het spelbord plaatsen!

Meer in detail bevat het spel honderd lettertegels, net als in het originele Scrabble-spel. Tijdens een beurt draait iemand zeven lettertegels met de afbeelding naar boven, waarna elke speler een woord schrijft met een combinatie van deze letters op zijn persoonlijke droog-uitwisbord, in een poging zo veel mogelijk punten te scoren. U schrijft de score voor uw persoonlijke woord op, waarna degene met de hoogste score de open tegels gebruikt om zijn woord op het gedeelde centrale speelbord te plaatsen. Alle anderen schrijven dit woord dan op hun droog uitwisbord in plaats van wat ze hadden.

Je vult dan de tegels opnieuw zodat je er weer zeven met de afbeelding naar boven hebt, en dan creƫert elk een nieuw woord op je bord, waarbij je het woord dat er al is, voortbouwt. Gezamenlijk bouw je een gedeeld in elkaar grijpend raster van woorden, maar je scoort individueel voor je creaties. Wie krijgt de meeste punten?