Sanctum

Sanctum

Sanctum is een competitieve strategiespel geïnspireerd op hack-and-slash RPG-videogames. Elke speler bestuurt een van de vier unieke personages terwijl ze naar het hart van de gevallen stad Sanctum reizen en onderweg hun vaardigheden en arsenalen opbouwen om zich voor te bereiden op het laatste gevecht tegen de Demon Lord.

Meerdere spelers kunnen het gevecht overleven, maar slechts één kan de glorie claimen van het zuiveren van Sanctum.

De gameplay is levendig, met de mogelijkheid voor overlappende beurten. De vier personages hebben allemaal unieke vaardigheden, en je zult snel een level omhoog gaan, waardoor je regelmatig nieuwe vaardigheden kunt kiezen. Elke beslissing telt.

Hoewel het spel competitief is, is het doel om de Demon Lord te vernietigen, niet elkaar. Spelersinteractie is dus een race in plaats van een gevecht: wie staat het verst op het bord? Wie mag als eerste kiezen wanneer een uitrustingstrek wordt geactiveerd? Wie zal er baat bij hebben om als eerste de Demon Lord te bereiken? Wie komt er bij die groep blauwe demonen die iedereen wil? Wie ontgrendelt die prestatie en claimt de bonus?

Het laatste gevecht met de Demon Lord is zwaar. Zelfs overleven kan lonend zijn. Maar alleen de speler met de meeste gezondheid aan het einde van het baasgevecht kan echt de glorie van zijn nederlaag claimen!