Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Samoa

Samoa

Het verenfeest begint! In het kaartspel Samoa krijgt elke speler zijn eigen masker, maar het bezit van de maskers is geheim. De spelers verzamelen veren op het strand om de maskers zo mooi mogelijk te versieren. Uiteindelijk zijn de meest kleurrijke maskers de meeste punten waard.

De spelers spelen gekleurde of zwarte kaarten voor de vijf maskers. Ze weten niet welk masker van wie is, maar ze proberen die informatie af te leiden. Als ze het goed raden, ontvangen ze bonuspunten. Als de eigenaar van een masker door iedereen correct wordt geraden, verliest die speler.

De actieve speler onthult op zijn beurt een kaart van de stapel en plaatst deze boven of onder een masker. Zodra een masker vijf veerkaarten heeft, worden punten toegekend. Pas aan het einde van de ronde worden de eigenaren van deze punten (en de maskers) geïdentificeerd. Het spel duurt drie rondes, dus als je niet scoort in een ronde, krijg je twee extra kansen.

De elementen water, vuur en lucht beïnvloeden het feest. Soms brengt de zee extra veren met zich mee, terwijl de wind in combinatie met een kampvuur een veer kan verbranden. Versier de maskers op het eiland, maskeer jezelf en ga ervoor!