Saboteur: De Verloren Mijnen

Saboteur: De Verloren Mijnen

Saboteur: De Verloren Mijnen is een bordspel geïnspireerd op het bekende Saboteur kaartspel. Hoewel het ideeën van het basisspel, de uitbreiding en het spel voor twee spelers gebruikt, is het ook heel anders.

In dit spel worden spelers verdeeld in twee clans; elke clan bevat loyale dwergen, egoïstische dwergen en een saboteur die in het geheim voor de andere clan werken. Spelers hebben hun eigen pion en de dwergen moeten over de paden bewegen om fysiek de vier doelkaarten te bereiken, waarvan er één een slapende draak bevat die je niet wilt wekken, dus probeer die zo mogelijk te vermijden. De (niet-draken) doelkaarten leveren een variabel aantal punten op, afhankelijk van de weergegeven, maar geheime schatkaarten.

Sabotage wordt niet uitgevoerd tegen een specifieke speler, maar rechtstreeks op het bord door padkaarten te blokkeren of tokens toe te voegen. Op deze manier treft de sabotage altijd alle spelers, inclusief uzelf. In tegenstelling tot Saboteur: The Duel hoeven padkaarten die je speelt niet te worden gekoppeld aan je eigen startkaart, wat veel meer sabotagemogelijkheden biedt. Toch is er nooit een speler uit het spel, tijdelijk of permanent.

Dit spel is een borspel versie van Saboteur