Rummikub Original Classic

Rummikub Original Classic

Wie is niet groot geworden met Rummikub? Rummikub is een van de bekendste en oudste spelletjes ter wereld! In de jaren 50 is het spel voor het eerst uitgekomen en uitgegeven in meer dan 70 landen en in 28 verschillende talen verkrijgbaar.

Oorspronkelijk werd Rummi gespeeld met 2 setjes kaarten, maar dit nam nogal veel ruimte op tafel in beslag. De kaarten zijn vervangen voor kleinere steentjes met de nummers 1 - 13 in vier verschillende kleuren + 2 jokers.

Hoe speel je Rummikub?

Iedere speler heeft krijgt 14 steentjes, en moet deze zien kwijt te raken. De speler die het eerste zijn of haar steentjes kwijt is wint de ronde. Steentjes kun je kwijtraken door combinaties te maken. Bijvoorbeeld een setje van 4x hetzelfde cijfer in verschillende kleuren. Of juist een oplopend setje van dezelfde kleur. Joker zijn speciaal, ze tellen namelijk als elke kleur en elk cijfer.

Wat het interessant maakt is dat je ook de tegels die al in het midden liggen mag aanpassen. Je mag steentjes weghalen, of vervangen door anderen. Hierdoor kent het spel veel meer strategie dan je eerst zou verwachten.

Rummikub wordt vaak over meerdere rondes achter elkaar gespeeld. De persoon met de meeste punten aan het einde wint.

De volledige handleiding vind je hier Hier

Makkelijk te leren spel

Rummikub is makkelijk te leren, de regels en het principe is simpel genoeg dat een jong kind het al kan begrijpen. Je kan het zowel met (klein-)kinderen spelen en later tegen leeftijdsgenoten zonder dat het dan te simplistisch aanvoelt. Let wel op dat het niet geschikt is voor heel erg jonge kinderen, aangezien de tegeltjes vrij klein zijn.

Zoek je toch een beetje afwisseling? Rummikub kent de volgende varianten: