Rovers van de Noordzee

Rovers van de Noordzee

Dit spel speelt zich af in de centrale jaren van het Vikingtijdperk. Als Viking-krijgers proberen spelers indruk te maken op de Chieftain door nietsvermoedende nederzettingen te overvallen. Om dit te doen, moeten spelers een bemanning samenstellen, proviand verzamelen en naar het noorden reizen om goud, ijzer en vee te plunderen. Glorie kan worden gevonden in de strijd, zelfs in de handen van de Valkyrie, dus verzamel je krijgers, want het is overvallenseizoen!

Om indruk te maken op de Chieftain heb je overwinningspunten (VP's) nodig, die je voornamelijk kunt verdienen door nederzettingen te plunderen, te plunderen en offers te brengen aan de Chieftain. Hoe u uw buit gebruikt, is ook essentieel voor uw succes. Spelers wisselen om de beurt met de klok mee, en in een beurt plaats je een arbeider en voer je de actie uit, pak je een andere arbeider op en voer je de actie uit. In grote lijnen vallen die acties in een van de volgende twee categorieën:

Werk: het hebben van een goede bemanning en voldoende voorzieningen zijn essentieel voor een succesvolle overval, dus voordat ze een inval doen, moeten spelers wat werk verzetten om hun bemanning voor te bereiden en voorraden te verzamelen. Dit gebeurt allemaal in het dorp onderaan het speelbord, waar acht gebouwen verschillende acties bieden. Je moet je arbeider eerst in een beschikbaar gebouw plaatsen waar geen andere arbeider aanwezig is, en daarna een andere arbeider uit een ander gebouw oppakken.

Raid: Zodra spelers genoeg bemanning hebben ingehuurd en proviand hebben verzameld, kun je ervoor kiezen om tijdens je beurt te plunderen. Om een ​​nederzetting te overvallen - of het nu een haven, buitenpost, klooster of fort is - moet je aan drie vereisten voldoen: een bemanning hebben die groot genoeg is, voldoende proviand hebben (samen met goud voor kloosters en forten, en een arbeider van de juiste kleur hebben. biedt verschillende manieren om te scoren, zoals militaire kracht, plundering en Walkuren, en zo komen grijze en blanke arbeiders het spel binnen.

Het spel eindigt als er nog maar één fortoverval overblijft, alle Valkyrie is verwijderd of alle aanbiedingen zijn gedaan, en de spelers tellen hun scores op.

Dit spel heeft ook een uitbreiding, namelijk Helden uit het Noorden.