Rifugio

Rifugio

Wandelend door de Italiaanse Dolomieten kunt u bijzondere bloemen, dieren, watervallen, ravijnen en bergtoppen zien. De speler die de meeste hiervan bezoekt en zijn Rifugio's (Italiaans voor 'berghut') op strategische plekken bouwt, zal hoogstwaarschijnlijk het spel winnen.

In Rifugio plaats je elke beurt zeshoekige tegels met slechts een paar eenvoudige regels (weilanden naast bos, naast rotsachtige gebieden, die op hun beurt de enige gebieden zijn die bergtoppen mogen hebben. Geen rots naast weiden, en geen bergtoppen naast bos of weilanden Een paar speciale tegels moeten precies op de zijkant passen.

Met je pion (een backpackende toerist) verplaats je je rond de geplaatste tegels, bezoek je degenen met speciale items erop gedrukt (dieren, bloemen, watervallen, enz.), En vermijd je degenen met beren. Door speciale plaatsen te bezoeken, verzamel je een overwinningspuntenkaart (meestal 2 punten) voor die speciale plaats (voor een beer krijg je echter -3 punten). Er zijn drie items in elke categorie en als je de volledige set verzamelt, verdien je een bonus van 5 punten.

Elke beurt heb je twee gratis acties om te verplaatsen of een Rifugio (een berghut) te plaatsen. Elke keer dat een tegenstander een tegel bezoekt met je Rifugio, krijg je een kaart met 2 overwinningspunten, maar deze moet rusten (wat een kaart is met een extra actie die ze op elk gewenst moment kunnen gebruiken).

Het spel eindigt wanneer alle tegels zijn geplaatst en degene die de meeste punten heeft verzameld bij het verzamelen van die kaarten, wint.