Revolver 2

Revolver 2

In 1894 worden boeren uit het kleine dorpje Malpaso geconfronteerd met het vooruitzicht hun broodwinning opnieuw te verliezen aan een bende rondtrekkende dieven, geleid door de zelfbenoemde "generaal" Mapache - zelf gezocht door het Mexicaanse Nationale Defensieleger.

Hun oplossing is om naar de veel bewonderde maar uit de gratie gevallen "Padre" Esteban te gaan en te kijken of hij schutters kan inhuren om hen te beschermen. Nadat hij op welke manier dan ook geprobeerd heeft geld in te zamelen tijdens het 'All Rivers'-pokertoernooi, rekruteert de Padre een bende revolvers voor de taak en reist, eenmaal voltooid, terug naar het dorp over de steile Los Quantos-brug - al die tijd lastiggevallen door een detachement van de mannen van de generaal. Daar versterken ze Malpaso zelf en leiden ze de bange dorpelingen naar de verlaten zilvermijn voor bescherming.

Als de bandieten eindelijk aanvallen, zijn beide partijen voorbereid. De mannen van Mapache ontketenen hun Gatling-pistool met een verwoestend effect, terwijl de dorpelingen zelf een paar trucjes hebben. Beide partijen zullen veel slachtoffers maken in de rampzalige strijd, maar zal het Mexicaanse leger op tijd arriveren om een ​​einde te maken aan het bloedvergieten?

Revolver 2: Last Stand at Malpaso is een kaartspel voor twee spelers dat zich afspeelt in het Oude Westen, waarin de ene speler de rol op zich neemt van generaal Mapache en zijn bende boeven, en de andere speler de dorpsbewoners en voogden bestuurt die zijn ingehuurd om de stad Malpaso, geleid door de beruchte Padre Esteban. Elke speler heeft een uniek kaartspel met unieke mogelijkheden en verschillende winnende voorwaarden, waarvoor verschillende tactieken en verschillende speelmethoden nodig zijn.

Revolver 2 is meer dan alleen nieuwe locaties, het bevat gloednieuwe gameplay-elementen. Spelers kunnen een Gatling-pistool op een mijnkar gebruiken, een brug opblazen, hun eigen team van revolverheld samenstellen en mijntunnels dynamiet maken. Het spel bevat ook een geweldige Stud Poker-minigame die bepaalt in welke stad de eerste vuurgevechten plaatsvinden.

Net als de originele Revolver blijft het spel elegant eenvoudig en kan het in vijf minuten worden geleerd. Dat gezegd hebbende, Revolver 2 is een op zichzelf staand spel en de kaarten van Revolver en zijn uitbreidingen (rode verpakking) zijn niet uitwisselbaar met Revolver 2 en zijn uitbreidingen (groene verpakking).