Revenge of the Dictators

Revenge of the Dictators

Welkom op je favoriete vakantiebestemming: Hawaii! Hawaii is een plek om te ontspannen, veel cocktails te drinken en de hele dag niets te doen, behalve natuurlijk als je een dictator bent. Dus wat doen dictators tijdens hun vakantie? Hetzelfde wat ze elke dag doen: proberen de wereld over te nemen! En wat is een betere plek om te beginnen dan die vervelende "Ol 'Murica"?

Revenge of the Dictators is een veel te competitief bordspel voor 2-5 spelers. Gedurende het spel (ja, alleen tijdens het spel) wordt elke speler een vicieuze, zelfminnende dictator. Het uiteindelijke doel van het spel is eenvoudig: race over de kaart van Noord-Amerika, confronteer de president, neem de VS over en verkrijg zo de absolute controle over de Amerikaanse strijdkrachten en dus de wereld! Het enige dat de dictators hoeven te doen om eminente repercussies te voorkomen, is het ontwapenen van sommige nucleaire installaties om de nucleaire dreiging tegen hun thuisland weg te nemen. Klinkt simpel toch? Het enige is dat dictators niet gewend zijn om samen te werken - en uiteindelijk kan er maar één grootmeester Über-dictator van de wereld zijn!

Meer in detail ontvangt elke speler een dictatorpaspoort met een speciale vaardigheid die uniek is voor die dictator. Het bord toont een kaart van Noord-Amerika en is onderverdeeld in vier "Nucleaire Zones"; elke zone bestaat uit verschillende staten, waarvan sommige een nucleaire installatie hebben. Elke speler ontvangt een unieke nucleaire faciliteitskaart voor elke nucleaire zone.

Het spel is onderverdeeld in beurten en elke beurt bestaat uit een mogelijke combinatie van de volgende drie acties: een commandokaart trekken, een commandokaart spelen en reizen (maximaal één keer per beurt). Spelers starten in Hawaii en racen over de kaart naar het Witte Huis in Washington DC. Tijdens het spel kunnen spelers een willekeurig aantal van de nucleaire faciliteiten die ze hebben ontvangen uitschakelen door een dobbelsteen te werpen. Uiteindelijk moeten de spelers de president in het Witte Huis confronteren en hem overtuigen om de controle over de VS op te geven door een dobbelsteen te gooien. De kans op succes neemt drastisch toe met elke afzonderlijk ontwapende nucleaire installatie. Spelers kunnen bonussen krijgen door nucleaire faciliteiten van Nuclear Zone 4 (Canada en Mexico) te ontwapenen. Ondertussen vechten de VS - dat wil zeggen het spelsysteem zelf - terug door het DEFCON-niveau te verhogen (met verschillende effecten) en door het gebruik van willekeurige Founding Father-kaarten die zijn opgenomen in het Command-deck.