Ratzzia

Ratzzia

De planken in de voorraadkast staan ​​bijna vol met voedsel en de muizen haasten zich om te verzamelen wat ze nodig hebben om ervoor te zorgen dat hun gezin genoeg te eten heeft tijdens de strenge winter. Elk gezin foerageert voor zichzelf en probeert het beste te doen voor de kleine nakomelingen. De eersten die hun kleine zak vullen, zullen de afgunst zijn van alle muizen.

Ratzzia is een spel voor twee tot vijf spelers. De dobbelstenen vertegenwoordigen de muizen in de familie van elke speler. Elke keer dat ze de dobbelstenen gooien, moeten ze de resultaten van de dobbelstenen op het bord plaatsen om zoveel mogelijk voedsel te krijgen.

Elke speler heeft zijn eigen set gekleurde dobbelstenen. Op hun beurt gooien ze hun dobbelstenen en kiezen ervoor om ze op de overeenkomende velden op het bord te plaatsen. De dobbelstenen vertegenwoordigen muizen die op elkaar klimmen om beloningen van de bovenste plank te krijgen.

Beloningen kunnen heerlijk eten zijn, of acties die u helpen bij het bewaren of stelen van voedsel. Nadat je wat eten hebt verzameld, moet het worden bewaard, anders kan het door andere spelers worden gestolen! Zodra een speler 25 punten aan voedsel krijgt, winnen ze het spel en overleven ze de winter!