Random Encounter Plains of the Troll King

Random Encounter Plains of the Troll King

Random Encounter is een strategisch, op cijfers gebaseerd, pixelart kaartspel voor alle leeftijden. Spelers bouwen ontmoetingen met verschillende wezens en proberen vervolgens zoveel mogelijk veldslagen aan de tafel te winnen op zoek naar buit! Elk volledig aanpasbaar kaartspel bestaat uit kaarten met basisnummers en verschillende kaarten met trucjes om je tegenstanders te overrompelen. Twee of meer spelers strijden om vijf buit te bereiken vóór andere spelers door ofwel de meeste veldslagen te winnen of buit te stelen uit de schatkist van hun gevallen vijanden.

De game en pixelkunst worden gemaakt door Jamie Keddie (maker van Jackpot! En artiest op Minecraft: Console Editions) van Joyride Games, die uitgebreide ervaring heeft met het ontwerpen van zowel kaart- als videogames. Random Encounter combineert deze dingen in een nieuw, leuk pakket waar iedereen van kan genieten!

De game bevat ook een avontuurmodus voor één speler waarin de speler sleutels probeert te vinden, zodat ze een baaskamer kunnen openen en de laatste ontmoeting kunnen verslaan.