Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coƶpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Railroad Ink Blazing Red Edition

Railroad Ink Blazing Red Edition

In het multiplayer-puzzelspel Railroad Ink is het je doel om zoveel mogelijk uitgangen op je bord met elkaar te verbinden met sporen en andere onderdelen. Elke ronde wordt een set dobbelstenen in het midden van de tafel gegooid, waarmee wordt bepaald welk soort weg- en spoorwegroutes beschikbaar zijn voor alle spelers. Je moet deze routes op je uitwisbare borden tekenen om transportlijnen te maken en je uitgangen te verbinden, in een poging om de beschikbare onderdelen beter te optimaliseren dan je tegenstanders.

Hoe meer uitgangen je verbindt, hoe meer punten je scoort aan het einde van het spel, maar je verliest punten voor elke onvolledige route, dus plan zorgvuldig! Wil je je geluk beproeven en proberen je transportnetwerk uit te breiden naar de volgende afrit, of ga je op safe en start je een nieuwe, eenvoudiger te beheren route?

Meerdere versies, kleine verschillen

Railroad Ink is er in vier versies, elk met twee uitbreidingen met extra dobbelstenen sets die speciale regels aan je spellen toevoegen. De Blazing Red Edition bevat de uitbreidingen Lava en Meteor. Probeer de lava die uit de uitbarstende vulkaan komt te beperken voordat deze je routes vernietigt, of behandel de verwoesting die door de meteooraanvallen wordt veroorzaakt en mijn de kraters voor kostbaar erts. Deze speciale regels kunnen dingen opfleuren en ervoor zorgen dat elk spel anders speelt en aanvoelt.

onbeperkt uitbreidbaar

Met elke box kun je van 1 tot 6 spelers spelen, en als je meer boxen combineert, kun je met maximaal 12 spelers (of meer) spelen. De enige limiet voor het aantal spelers is het aantal borden dat je hebt! Dit maakt het bijvoorbeeld interessant om een andere versie er bij te kopen als je graag in een grotere groep speelt. Ook heb je dan de extra variatie van de modules in de verschillende kleuren boxen. Er zijn in totaal vier variaties van, Blazing Red, Deep Blue, Lush Green en Shining Yellow.