Quadropolis

Quadropolis

Elke speler bouwt zijn eigen metropool in Quadropolis (eerst aangekondigd als City Mania), maar ze strijden met elkaar om de winkels, parken, openbare diensten en andere gebouwen die erin worden geplaatst.

Duur van het spel

Het spel duurt vier rondes, en in elke ronde leggen de spelers eerst willekeurig tegels voor de betreffende ronde op een 5x5 raster. Elke speler heeft vier architecten genummerd van 1-4 en tijdens een beurt plaatst een speler een architect naast een rij of kolom in het raster, claimt hij de tegel die even ver in het nummer van de architect ligt als het nummer van de geplaatste architect (bijv. voor architect # 4), plaatst die tegel in de juist genummerde rij of kolom op het 4x4-stadsbord van de speler en claimt vervolgens alle middelen die bij de tegel horen (inwoners of energie).

Als een speler een tegel pakt, wordt er een figuur in deze nu lege ruimte geplaatst en kan de volgende speler geen architect in dezelfde rij of kolom plaatsen waar deze tegel zich bevond. Bovendien kun je de ene architect niet op de andere plaatsen, dus elke plaatsing snijdt de speel opties voor jou en alle anderen later in de ronde af. Nadat alle spelers alle vier architecten hebben geplaatst, eindigt de ronde, worden alle overgebleven tegels verwijderd en worden de tegels voor de volgende ronde opgemaakt.

Einde spel

Na vier rondes is het spel afgelopen. Spelers kunnen de inwoners en energie op elk moment tijdens het spel over hun tegels verplaatsen om te zien hoe ze hun score kunnen maximaliseren. Aan het einde van het spel scoren ze vervolgens voor elk van de zes soorten gebouwen, afhankelijk van hoe goed ze hun stad bouwen - zolang ze de gebouwen met bewoners of energie hebben geactiveerd, zoals vereist:

  • Woongebouwen scoren afhankelijk van hun hoogte
  • Winkels scoren afhankelijk van hoeveel klanten ze hebben
  • Openbare diensten scoren afhankelijk van het aantal districten in uw stad dat ze heeft
  • Parken scoren afhankelijk van het aantal woongebouwen ernaast
  • Havens scoren op basis van de langste rij of kolom met geactiveerde havens in de stad
  • Fabrieken scoren op basis van het aantal aangrenzende winkels en havens

Sommige gebouwen zijn op zichzelf al overwinningspunten (VP's) waard, en zodra spelers deze waarden optellen met wat ze voor elk type gebouw in hun stad hebben gescoord, wint degene met de hoogste score.

Van dezelfde makers als: Ticket to Ride