Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Punto

Punto

In Punto probeer je een rij van vier of vijf van je kaarten te maken, maar je kunt ze niet altijd plaatsen waar je maar wilt.

Het spel bevat vier kaartspellen van elk 18 kaarten, waarbij elk kaartspel twee keer kaarten met 1-9 punten bevat. Je schudt je kaarten om een ​​gedekte stapel te vormen. Plaats tijdens een beurt je bovenste kaart ergens in een 6x6 raster dat spelers tijdens het spelen maken. Je kunt ze in een lege ruimte naast de reeds gespeelde kaarten plaatsen, of je kunt je kaart bovenop een andere kaart plaatsen, zolang je kaart maar meer stippen bevat dan de kaart die wordt bedekt. Zodra je een rij van 4-5 kaarten in jouw kleur maakt, win je de ronde. Verwijder de meest gespikkelde kaart in die rij uit het spel, dan schudt iedereen zijn stapels en wezens een nieuwe ronde. Degene die als eerste twee rondes wint, wint het spel!

In een spel met twee spelers heeft elke speler twee stapels kaarten die samen worden geschud, maar ze moeten een lijn van slechts één kleur vormen. In een spel met drie spelers ontvangt elke speler willekeurig zes kaarten van de ongebruikte kleur, en ze spelen deze kaarten als blokkers.