Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Pret-a-Porter

Pret-a-Porter

Prêt-à-Porter is een economisch strategiespel dat zich afspeelt in een modewereld. Spelers runnen kledingbedrijven en vechten voor dominantie tijdens modeshows. Het is - misschien - een van de meest wrede en meedogenloze van al onze spellen. Geld kan een gevaarlijk wapen zijn.

Tijdens het spel openen spelers nieuwe filialen en verkooppunten, nemen nieuwe werknemers aan en proberen nieuwe mogelijkheden te verwerven. Er worden nieuwe ontwerpbureaus, merkwinkels of voorbereidingsruimten geopend, accountants, modellen en ontwerpers worden ingehuurd, lucratieve contracten worden ondertekend om op korte termijn winst te maken en de competenties van het bedrijf uit te breiden.

Elke maand krijgt het bedrijf van de speler nieuwe mogelijkheden.

Elk kwartaal werden modeshows gehouden - elke speler moet een kledingcollectie voorbereiden en deze op de show laten zien. Het publiek, de media, experts schatten collecties in vier categorieën in en kennen prijzen en diploma's toe. Hoe meer prijzen (vertegenwoordigd door ‘sterren’ in het spel) er worden verzameld tijdens de show, hoe meer geld de spelers verdienen voor het verkopen van hun collectie!

Krijgt u een prijs voor de beste trends? Lukt het jou om de beste te worden in Public Relations en de Media Award te krijgen? Verdien jij meer ‘sterren’ dan je tegenstander?