Pharaon

Pharaon

U bent een van de kinderen van de farao. Net als je broers en zussen zul je een groot deel van je leven besteden aan het voorbereiden van je reis naar het hiernamaals. De steun krijgen van trouwe edelen en getalenteerde ambachtslieden, een prachtige grafkamer bouwen, offers brengen aan de goden… hier zijn de belangrijkste taken die voor jou zijn uitgezet. Maar de goden kijken naar je en je zult je best moeten doen om aan hun eisen te voldoen. Elk van uw daden zal worden beoordeeld tijdens het wegen van uw hart.

Pharaon is een spel dat resourcebeheer en plaatsing van arbeiders combineert in één mechanisme, dankzij het Wheel of Actions. Het bevindt zich in het midden van het speelbord, omgeven door 5 gebieden, die de 5 acties vertegenwoordigen die in het spel voorkomen. Elke ronde geeft het wiel aan welke grondstof moet worden uitgegeven om toegang te krijgen tot de matchactie. Aangezien het wiel aan het einde van elk van de 5 ronden van een segment draait, fluctueren deze toegangskosten tot acties gedurende het spel. Als gevolg hiervan moeten spelers hun acties plannen en anticiperen op welke middelen ze mogelijk nodig hebben voor de volgende ronde. Maar er is een beperkt aantal beschikbare plaatsen op het wiel, waardoor je je tegenstanders moet in de gaten houden, welke middelen ze hebben en wat ze van plan zijn.

Een spelletje Pharaon wordt gespeeld in 5 ronden, waarin de spelers om de beurt een voor een zijn, totdat iedereen heeft gepast. Tijdens zijn beurt voert een speler een van de 5 acties op het bord uit. De acties kunnen Prestige Points (PP) opleveren, die bepalen wie er aan het einde van het spel wint, maar ze kunnen ook helpen bij het verkrijgen van nieuwe grondstoffen voor verdere beurten. Om een ​​actie te mogen uitvoeren, moet de speler zijn toegangskosten betalen door de grondstof te besteden die wordt aangegeven door het wiel van acties voor het gebied waarin hij wil handelen. Ze betalen dan de actiekosten door de bijbehorende middelen uit te geven. De grondstof die aan het wiel wordt besteed om toegang te krijgen tot dit gebied, wordt afgetrokken van de actiekosten, als deze overeenkomt. Het is dus handig om te anticiperen op de rotatie van het wiel om de acties tegen de beste prijs uit te voeren. Maar er is een limiet aan het aantal keren dat een actie kan worden uitgevoerd, en je tegenstanders hebben misschien hetzelfde nodig als jij. Bovendien wordt het spel nauwlettend in de gaten gehouden door de goden. Je zult zoveel mogelijk van hun eisen moeten vervullen om hun steun en wat extra PP te krijgen.