Patchwork: Light

Patchwork: Light

Patchwork Express biedt dezelfde basis gameplay als Patchwork, maar met een kleiner speelgebied en met grotere en minder complexe stukken.

In het spel probeert elke speler de meest esthetische (en hoog scorende) patchwork-quilt te bouwen op een persoonlijk spelbord van 7x7. Om te beginnen met spelen, legt u alle lichtgekleurde vlakken willekeurig in een cirkel en plaatst u een startmarkering op een bepaalde locatie. Elke speler neemt een aantal knoppen - de valuta / punten in het spel - en iemand wordt gekozen als de startspeler.

Tijdens een beurt koopt een speler een van de drie patches die met de klok mee van de startmarkering staan ​​of past. Om een ​​patch te kopen, betaal je de kosten in knoppen die op de patch worden weergegeven, verplaats je de startmarkering naar de locatie van die patch in de cirkel, voeg je de patch toe aan je spelbord en zet je je tijdfiche op het tijdspoor een aantal gelijke velden op. tot de tijd die op de patch wordt weergegeven. Je bent vrij om de patch overal op je board te plaatsen die andere patches niet overlapt, maar je wilt de dingen waarschijnlijk zo strak mogelijk in elkaar passen. Als je tijdfiche achter of bovenop het tijdfiche van de andere speler ligt, neem je nog een beurt; anders gaat de tegenstander nu. In plaats van een patch te kopen, kunt u ervoor kiezen om te slagen; om dit te doen, verplaats je je tijdfiche naar het veld direct voor het tijdfiche van de tegenstander, en neem je een knop van de bank voor elk veld dat je verplaatst.

Naast de kosten voor knoppen en tijd, bevat elke patch ook 0-3 knoppen, en wanneer u uw tijdfiche voorbij een knop op het tijdspoor beweegt, verdient u 'knopinkomen': tel het aantal knoppen op dat op uw persoonlijke spelbord, pak dan zoveel knoppen van de bank.

Bovendien toont het tijdspoor zes 1x1 patches erop, en tijdens het instellen plaatst u zes daadwerkelijke 1x1 patches op deze velden. Degene die als eerste een patch op het tijdspoor passeert, claimt deze patch en plaatst deze onmiddellijk op zijn speelbord.

Op een bepaald moment tijdens het spel worden donkergekleurde vlakken toegevoegd aan wat er beschikbaar is voor spelers om te nemen, en deze stukken zijn kleiner dan de lichtgekleurde, waardoor het waarschijnlijker is dat ze gaten op het bord van een speler opvullen.

Zie deze pagina voor een overzicht van alle spellen in de Patchwork serie