Parijs: De Lichtstad

Parijs: De Lichtstad

Het spel speelt zich af in het eind van de 19e eeuw in Parijs tijdens de 'Exposition Universelle' of wereldtentoonstelling in 1889, toen openbare elektriciteit een hot topic was. Elektriciteit verspreidde zich door de stad, waardoor de prachtige nachtelijke Parijse straten ontstonden en de bijnaam van Parijs "La Cité de la Lumiére", de lichtstad, ontstond.

De meest verlichte gebouwen worden door voorbijgangers meer bewonderd. In de eerste fase kunnen spelers tegels plaatsen of hun voorraad gebouwen vergroten. De geplaveide tegels zijn verdeeld in 4 willekeurige velden (hun kleur, de kleur van hun tegenstanders, een straatlantaarn of een ruimte met gemengde kleuren waar elke speler kan bouwen).

Vervolgens, in de tweede fase, bouwen spelers bovenop hun kleur of de gemengde ruimtes, in een poging hun gebouwen zo dicht mogelijk bij zoveel mogelijk straatverlichting te plaatsen. Meer straatverlichting vraagt om meer aanbidding en punten. De speler met de best verlichte gebouwen steelt de harten van Parijse voetgangers en wint het spel.