Paranormal Detectives

Paranormal Detectives

Je opent je ogen om de meest vreselijke waarheid van je leven te ontdekken ... Het is net ten einde en je bent een geest, zwevend in de lucht! Doodsbang kijk je naar je eigen lichaam. Een groep vreemde individuen heeft zich rond uw stoffelijk overschot verzameld, het nauwlettend in de gaten met vonken van fascinatie in hun ogen. Ze willen met je communiceren om te ontdekken hoe je leven is geëindigd. Je moet met ze praten en de waarheid onthullen, zodat de schuldige kan worden beoordeeld!

Deductief spel

Paranormal Detectives is een deductief gezelschapsspel. Een speler neemt de rol van een geest aan. Alle andere spelers werken als paranormale detectives en moeten ontdekken hoe het slachtoffer stierf. Met behulp van paranormale vaardigheden zullen ze met de Geest communiceren en open vragen stellen over de details van de misdaad. De geest antwoordt op verschillende spookachtige manieren - door de knoop van een beul te leggen, gekozen tarotkaarten te spelen, een woordpuzzel op een prikbord te maken, te tekenen door de hand van een detective vast te houden en nog veel meer!

Aan het begin van het spel ontvangt de Ghost-speler een verhaalkaart met een volledige beschrijving van de moord. Elke kaart toont alle details van de zaak. Elke detective ontvangt een asymmetrische, vooraf samengestelde set interactie kaarten, een speler onderzoeksformulier en een speler scherm.

Een beurt

Op hun beurt stelt elke rechercheur de geest elke open vraag die ze willen en speelt een enkele interactiekaart. De kaart geeft aan hoe de geest de vraag kan beantwoorden. Er zijn in totaal 9 verschillende interacties, waarvan de meeste informatie geven aan alle detectives. Omdat detectives open vragen kunnen stellen en interactie kaarten variëren, biedt het spel veel creativiteit voor zowel de spook- als paranormale detectives.

Rechercheurs kunnen tijdens het spel twee keer proberen te raden wat er werkelijk met het slachtoffer is gebeurd door te vermelden wie de moordenaar was, waar het gebeurde, wat het motief was, hoe het werd gedaan en wat het moordwapen was. Vervolgens schrijft de geest in het geheim op het onderzoeksblad van deze rechercheur hoeveel van hun antwoorden juist zijn.

Het spel kan op twee manieren eindigen:

  • Als een detective alle juiste antwoorden geeft. In dit geval winnen ze samen met de Ghost-speler.
  • Als alle detectives geen interactiekaarten meer hebben. In dit geval, als niemand alles correct heeft geraden, is degene die de meeste informatie correct heeft geraden de enige winnaar van het spel!