Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Paranormal Detectives

Paranormal Detectives

Je ontdekt de meest gruwelijke waarheid, je leven is net voorbij en je bent een geest, zwevend in de lucht! Verschrikt kijk je naar je eigen lichaam. Een groep vreemde individuen heeft zich eromheen verzameld met vonken van fascinatie in hun ogen alsof ze kijken naar iets wonderbaarlijks dat voor hun neus gebeurt - maar misschien is dit precies wat er gebeurt als mensen ontdekken dat iemand die hen dierbaar is plotseling is overleden of een of andere vreselijke tragedie heeft meegemaakt. Wat blijkt? Ze willen met je communiceren om te ontdekken hoe je leven is geëindigd. Je moet met ze praten en de waarheid onthullen, zodat de schuldige kan worden gevonden en gestraft kan worden!

Deductie door vragen te stellen

Paranormal Detectives is een deductief gezelschapsspel. Een speler neemt de rol van een geest aan. Alle andere spelers werken als paranormale detectives en moeten ontdekken hoe het slachtoffer stierf. Met behulp van paranormale vaardigheden zullen ze met de Geest communiceren en open vragen stellen over de details van de misdaad. De geest antwoordt op verschillende spookachtige manieren - door de knoop van een beul te leggen, gekozen tarotkaarten te spelen, een woordpuzzel op een prikbord te maken, te tekenen door de hand van een detective vast te houden en nog veel meer!

Aan het begin van het spel ontvangt de “Geest” een verhaalkaart met een volledige beschrijving van de moord. Elke kaart toont alle details van de zaak. Elke detective ontvangt een asymmetrische, vooraf samengestelde set interactie kaarten, een onderzoeksformulier en een scherm.

Hoe werkt een beurt in Paranormal Detectives?

Op hun beurt stelt elke rechercheur de geest elke open vraag die ze willen en speelt een enkele interactiekaart. De kaart geeft aan hoe de geest de vraag kan beantwoorden. Er zijn in totaal 9 verschillende interacties, waarvan de meeste informatie geven aan alle detectives. Omdat detectives open vragen kunnen stellen en interactie kaarten variëren, biedt het spel veel creativiteit voor zowel de spook- als paranormale detectives.

Rechercheurs kunnen tijdens het spel twee keer proberen te raden wat er werkelijk met het slachtoffer is gebeurd door te vermelden wie de moordenaar was, waar het gebeurde, wat het motief was, hoe het werd gedaan en wat het moordwapen was. Vervolgens schrijft de geest in het geheim op het onderzoeksblad van deze rechercheur hoeveel van hun antwoorden juist zijn.

Einde van het spel

Paranormal Detectives kan op twee manieren eindigen:

  • Als een detective alle juiste antwoorden geeft. In dit geval winnen ze samen met de Ghost-speler.
  • Als alle detectives geen interactiekaarten meer hebben. In dit geval, als niemand alles correct heeft geraden, is degene die de meeste informatie correct heeft geraden de enige winnaar van het spel!