Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Pantarei

Pantarei

Jouw uitdaging in Pantareï is om de eerste speler te zijn die een stapel van zeven stukken maakt, maar hoe verder het spel vordert, hoe beperkter je keuzes worden. Probeer ervoor te zorgen dat je keuzes beter zijn dan die van de tegenstander!

Elke speler heeft negen stukken, zwart of wit, met drie stukken van elk 1, 2 of 3 markeringen. Het spel bevat een neutraal stuk. Schud de stukken met de markeringen verborgen, plaats ze in een kronkelende slangachtige rij en onthul de markeringen. De ene speler kiest de kleur die hij wil, de andere speler neemt de eerste beurt.

Kies tijdens een beurt een stapel die je beheert - dat wil zeggen, met een van je stukken bovenop - en verplaats vervolgens het bovenste stuk van die stapel of de bovenste twee stukken van die stapel naar links of rechts een aantal spaties gelijk aan het aantal van markeringen op dat stuk. Terwijl je gaten in de rij creëert, kun je de stapels dichter bij elkaar drukken om een ​​kortere slang te maken. In plaats van een stuk of een stapel van twee stukken te verplaatsen, kun je twee stapels kiezen die je bestuurt en ze omwisselen. (Je kunt geen stapels wisselen als de tegenstander stapels heeft geruild tijdens zijn vorige beurt.) Het neutrale stuk kan worden geland en het wordt onderdeel van een stapel.

Zodra iemand een stapel van zeven stukken creëert, winnen ze!