Pandemic: Fall of Rome

Pandemic: Fall of Rome

Op het hoogtepunt van zijn macht bezat het Romeinse Rijk meer dan twee miljoen vierkante mijl grondgebied met meer dan honderd miljoen mensen. Door de eeuwen van zijn bestaan ​​heeft het rijk grote vooruitgang geboekt op het gebied van techniek, architectuur, wetenschap, kunst en literatuur. Aan het begin van de 5e eeuw hadden decennia van politieke corruptie, economische crisis en een overbelast leger een zware tol geëist van de stabiliteit van het rijk. Dit maakte de weg vrij voor ernstige invallen van agressieve barbaarse stammen, wat leidde tot een verval waarvan Rome niet zou herstellen. Nu moeten burgers, soldaten en bondgenoten van Rome zich verenigen om het rijk te beschermen.

Pandemic: Fall of Rome combineert de coöperatieve gameplay van Pandemic met innovatieve nieuwe mechanismen en neemt spelers mee terug in de geschiedenis naar de tijd van 's werelds grootste imperium: Rome. Een verzwakt leger heeft de grenzen opengelaten voor invasie door talloze stammen zoals de Angelsaksen, Goten, Vandalen en Hunnen. Terwijl je door het Romeinse rijk marcheert, moet je legers rekruteren, steden versterken, allianties smeden en het opnemen tegen de binnenvallende hordes in de strijd.

Alleen Rome verdedigen is niet genoeg; spelers moeten een manier vinden om de invallen te stoppen en vrede te vinden met hun naburige volkeren. Spelers verzamelen sets kaarten met dezelfde kleur om een ​​alliantie met de verschillende stammen te smeden. Door dit te doen, krijgen ze de mogelijkheid om kaarten te gebruiken die overeenkomen met de stam om andere leden van die stam in Romeinse soldaten te veranderen, waardoor ze de linie tegen andere indringers kunnen behouden.

Neem unieke rollen aan met speciale vaardigheden om de kansen van je team om je te beschermen tegen de indringers te vergroten. Werk samen, gebruik je vaardigheden verstandig en stop de val van Rome!

Pandemic: Fall of Rome bevat een solitaire-modus waarin de speler de last van de keizer op zich neemt en drie verschillende rollen op zich neemt om de stad te beschermen tegen de binnenvallende hordes. Spelers die een moeilijker spel willen, kunnen de uitdaging "Roma Caput Mundi" proberen door meer Opstand-kaarten aan het kaartspel toe te voegen; ze moeten ook de wet in Rome respecteren dat Romeinse legioenen de stad niet mogen betreden.