Pandemic

Pandemic

Jij en je team zijn de enige die dodelijke ziekten in de weg staan ​​die de wereld bedreigen. Het lot van de mensheid ligt in jouw handen.

Vind het geneesmiddel

Pandemic, van ontwerper Matt Leacock, is een coöperatief spel voor twee tot vier spelers. Als lid van een elite ziektebestrijding team moet je vier dodelijke ziektes op afstand houden. Werk samen terwijl je de wereld rondreist om infecties te behandelen terwijl je de kaarten verzamelt die je nodig hebt om een ​​remedie voor elke ziekte te vinden. Maar de klok tikt terwijl uitbraken en epidemieën de zich uitbreidende plagen voeden. Als een coöperatief spel winnen of verliezen spelers samen. Alleen door samen te werken kun je de uitbraken onder controle houden en op tijd genezing vinden!

Voorkom een wereldwijde ramp

Met ziekten die overal ter wereld opduiken, vindt pandemie op wereldschaal plaats. In de loop van het spel gebruiken spelers acties om tussen hotspots te bewegen terwijl ze ziektes behandelen en een netwerk van onderzoeksstations opzetten die hen helpen ziekten te genezen en beweging efficiënter te maken. Elke speler beheert een hand met kaarten die overeenkomen met de kleuren van de vier ziekten. Met deze kaarten kunnen ze sneller tussen steden reizen of - als een enkele speler vijf kaarten van dezelfde kleur kan verzamelen - een remedie voor een ziekte ontdekken. Maar er staan ​​tal van uitdagingen in de weg. Uitbraken kunnen ziekten over de hele linie verspreiden en willekeurige epidemieën kunnen een ziekte in een oogwenk verergeren. Je hebt alles nodig om alles onder controle te houden.

Unieke vaardigheden

Of er nu twee of vier spelers zijn, iedereen moet samenwerken en zijn verschillende vaardigheden toepassen om het team en de wereld ten goede te komen. Daartoe neemt elke speler aan het begin van het spel een van de zeven rolkaarten die een speciale vaardigheid opleveren. De wetenschapper heeft bijvoorbeeld maar vier kaarten van dezelfde kleur nodig om een ​​ziekte te genezen, en de verzender kan de pionnen van andere spelers verplaatsen als die van henzelf. Elke rol opent nieuwe mogelijkheden en synchroniseert met de andere rollen, zodat spelers nieuwe strategieën kunnen bedenken om het team zo effectief mogelijk te helpen.

Red de wereld

Naast de rollen zijn er andere manieren om afwisseling toe te voegen aan elk spel Pandemic. Aan het begin van elk spel worden verschillende steden geïnfecteerd, waardoor elke keer een nieuwe uitdaging ontstaat. Bovendien kunnen ervaren spelers het spel uitdagender maken door de kans op dodelijke epidemieën te vergroten. Er is duidelijke communicatie en nauwkeurige planning nodig om deze gevaarlijke ziekten het hoofd te bieden. Alleen de meest ervaren teams kunnen deze dreiging overwinnen en de mensheid redden!

Uitbreidingen