Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Orleans

Orleans

Tijdens de middeleeuwse gebeurtenissen rond Orléans moet je een aanhang van boeren, kooplieden, ridders, monniken, en meer Verzamelen om de heerschappij te verwerven door middel van handel, constructie en wetenschap in middeleeuws Frankrijk.

Zorg voor gevarieerde metgezellen

In de stad Orléans en het gebied van de Loire kun je handelsreizen maken naar andere steden om begeerde goederen te kopen en handelsposten te bouwen. Je hebt volgers en hun capaciteiten nodig om je dominantie uit te breiden door ze aan het werk te zetten als handelaars, bouwers en wetenschappers.

Ridders vergroten je actieradius en beveiligen jouw handelsexpedities. Ambachtslieden bouwen handelsposten en gereedschappen om het werk te vergemakkelijken. Geleerden boeken vooruitgang in de wetenschap, en last but not least kan het geen kwaad om actief te worden in kloosters, aangezien je met monniken aan jouw zijde veel minder snel ten prooi valt aan het lot.

In Orléans wil je altijd meer acties ondernemen dan mogelijk is, en er zijn veel wegen naar de overwinning. De uitdaging is om alle elementen met betrekking tot uw strategie zo goed mogelijk te combineren.

Verrassend avondvullend en uitgebreid

Je zou het in het eerste opzicht niet zeggen, maar Orleans is een avondvullend spel. Het heeft een speeltijd van ongeveer 2 uur. Dit komt omdat het spel uit 18 rondes van elk 7 fasen bestaat. Dit lijkt erg veel, maar je leert spelenderwijs al snel door zo’n ronde heen te komen. Daarna lijkt het telkens alsof het spel te kort is, je wilt altijd nét die ene actie extra doen. Dit maakt het spel zo leuk en licht verslavend.

Het spel heeft veel onderdelen, en je kan veel acties ondernemen. Het is sterk strategisch, en minder gefocust op geluk. Keuzes die je maakt tijdens elke ronde zijn echt belangrijk. Orleans is om deze reden dan ook erg uitdagend om goed onder de knie te krijgen, maar zodra iedereen die mee speelt het spel goed snapt, heb je een avond vol strategie en plezier voor de boeg.

Orleans heeft ook een uitbreiding, namelijk Voorspoed en Belegering.