Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Ohanami

Ohanami

Ohanami bestaat uit een stapel van 120 kaarten die zijn genummerd van 1-120, met op elke kaart een van de vier symbolen. Het spel duurt drie rondes, waarbij spelers aan het einde van elke ronde scoren, naast bonusscores aan het einde van het spel.

Aan het begin van een ronde krijgt elke speler een hand van tien kaarten. Elke speler kiest twee kaarten en schuift de resterende kaarten naar links. Alle spelers onthullen hun kaarten tegelijkertijd en beslissen vervolgens of ze 0, 1 of 2 van hen in persoonlijke rijen kaarten willen gebruiken. Als je een rij begint, kun je elke kaart gebruiken; om een ​​kaart aan een bestaande rij toe te voegen, moet die kaart hoger zijn dan de hoogste kaart van de rij of lager dan de laagste. Een speler kan maximaal drie rijen kaarten hebben. Gooi alle kaarten die u niet gebruikt weg.

Spelers herhalen dit proces van opstellen, passen en spelen totdat ze tien kaarten hebben gespeeld. De eerste ronde eindigt en spelers krijgen nu 3 punten voor elke blauwe kaart in hun rijen.

Spelers ontvangen dan een nieuwe hand van tien kaarten om ronde 2 te starten, waarbij ze opnieuw twee kaarten kiezen en de rest doorgeven, maar nu naar rechts. Spelers bouwen verder op de rijen die ze al hebben en scoren 3 punten voor elke blauwe kaart en 4 punten voor elke groene kaart aan het einde van ronde twee.

Voor ronde drie hebben spelers nog tien kaarten en geven ze weer kaarten aan de linkerkant. Aan het einde van deze ronde scoren spelers opnieuw voor hun blauwe en groene kaarten, terwijl ze ook 7 punten krijgen voor elke grijze kaart in hun rijen. Bovendien scoort elke speler voor zijn roze kersenbloesemkaarten, waarbij deze kaarten een piramidale scorestructuur hebben: één kaart = 1 punt, twee kaarten = 3, drie kaarten = 6, etc. Degene met de hoogste totaalscore wint!