Nyctophobia

Nyctophobia

Welkom bij het ervaringsgerichte tafelspel dat opnieuw gaat definiëren wat het betekent om een ​​spel te spelen. Nyctophobia, wat "angst voor het donker" betekent, is een coöperatief overlevingsspel waarin maximaal vier spelers moeten samenwerken om te ontsnappen aan een maniakaal roofdier dat hen achtervolgt in een pikzwart bos. Maar er is een rimpel: potentiële overlevenden spelen het spel met een verduisterende bril. Spelers kunnen het bord niet zien en moeten op aanraking vertrouwen om hun weg naar veiligheid te vinden. Dus ben je bang in het donker?

Meer in detail is Nyctophobia een coöperatief tactiel doolhofspel voor 3 tot 5 spelers. Op één na spelen alle spelers het spel en kunnen ze het bord volledig niet zien. De blinde spelers vormen het Hunted-team. Ze hebben de taak om de ruimte voor de auto op het bord te vinden en te overleven totdat de politie arriveert om hen te redden. De ziende speler is de Hunter, die de taak heeft om de Hunted te achtervolgen en een van de Hunted tot nul te reduceren voordat de politie arriveert.

Nyctophobia bevat twee versies van de Hunter die je kunt gebruiken: de bijlmoordenaar en de magiër. De bijlmoordenaar achtervolgt jou en je vrienden in het bos, ploetert zonder zorgen of nadenken voort, kapt de bomen om die je scheiden om des te sneller bij je te komen; dit is de meest elementaire en vleselijke ervaring die je kunt tegenkomen in Nyctophobia. De magiër daarentegen is een bedrieger. Het is niet genoeg voor de magiër om op haar slachtoffers te jagen. Knoeien met hun geest, het bos om hen heen manipuleren en de blinde tegenstanders meer verloren laten gaan dan toen ze ze vond, is haar doel. De magiër kan de kaart draaien, bomen door het bos verplaatsen en de spelers in het algemeen verwarren.