Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coƶpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
Nova Luna

Nova Luna

De nieuwe maan is een symbool voor een nieuw begin, de perfecte tijd om iets nieuws te beginnen en je toekomst te plannen

Dat is waar Nova Luna (latijns voor nieuwe maan) om draait.

In elke ronde van dit abstracte spel waarbij tegels worden gelegd, moet je je toekomst opnieuw plannen en een nieuwe strategie ontwikkelen om het hoofd te bieden aan wat het maanwiel je te bieden heeft.

Abstract strategiespel

Luna Nova is een abstract strategiespel, en leent van het spel Habitats met een vleugje van Patchwork. Je doel is om zo snel mogelijk je 20 fiches kwijt te raken. Dit doe je door opdrachten te voltooien die elke beurt worden aangegeven door het maanwiel. Bij elke beurt moet je beslissen welke nieuwe tegel van het maanwiel je voor je moet plaatsen. Elke nieuwe tegel geeft weer een nieuwe opdracht aan.

Je fiches raak je niet bepaald gemakkelijk kwijt. Het komt vrij precies aan de hand van de opdrachten. Ook is vooruit plannen niet makkelijk te noemen, je weet namelijk niet welke tegel er volgende beurt gaat liggen.

Voor puzzel liefhebbers

Nova Luna is uitermate geschikt voor wie van puzzels houdt. Het hele spel ben je constant aan het berekenen hoe je het best jij je fiches kwijt kan, en wat je er voor moet doen. Je speelt in Nova Luna ook vrij solitair, het spel kent weinig interactie met je medespelers. Mocht je dit element echt in je spellen nodig hebben dan is Nova Luna niet voor jou.

Het spel is vaak spannend tot het einde, door hoe de tegels verdeeld worden en het spel gespeeld wordt eindig je vaak in een nek aan nek race voordat het spel eindigt. Ben jij een puzzelliefhebber en zoek je een bordspel met een tof design en een niet heel erg lange speeltijd? Dan moet je zeker Nova Luna proberen.