Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coƶpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
New Frontiers

New Frontiers

In New Frontiers, een op zichzelf staand spel in de Race for the Galaxy-familie, bouwen spelers galactische rijken door op hun beurt een actie te selecteren die iedereen mag doen, waarbij alleen de geselecteerde speler de bonus van die actie krijgt.

De te gebruiken ontwikkelingen worden bepaald tijdens de installatie, waardoor spelers strategische plannen kunnen maken op basis daarvan voordat het spel begint. Er is altijd een groep van acht ontwikkelingen in het spel. De game bevat een voorgestelde set van zestien extra ontwikkelingen voor je eerste game; in latere spellen kiezen spelers willekeurig welke kant van acht dubbelzijdige "kleine" ontwikkelingen en acht dubbelzijdige "grote" 9-kostenontwikkelingen ze tijdens de installatie willen gebruiken.

Veel werelden die spelers kunnen verwerven, hebben speciale krachten, waarbij deze werelden tijdens de verkenningsfase uit een zak worden gehaald. Anders dan in Race, hebben werelden in New Frontiers naast betalingen of veroveringen ook kolonisten nodig om zich te vestigen.

Sommige werelden zijn 'meevaller'-werelden en ontvangen een goed als ze worden gesetteld. Anderen zijn productiewerelden en ontvangen goederen wanneer de actie Produceren is geselecteerd. Goederen kunnen worden geruild voor credits of worden gebruikt voor overwinningspunten.

Het spel gaat door totdat een of meer van de vier voorwaarden voor het einde van het spel zijn bereikt. Nadat alle acties voor die ronde zijn uitgevoerd, wint de speler met de meeste overwinningspunten uit vaste werelden, ontwikkelingen, 9-kostenontwikkelingsbonussen en VP-fiches die zijn verdiend met het consumeren van goederen.