Nessos

Nessos

Introductie van Nessos

Met een combinatie van risico, bluf en geluk, brengt Nessos je naar de wereld van de Griekse mythologie. Als spelers probeer je goddelijke gunst te verkrijgen door verschillende mythologische wezens te offeren aan de goden.

Belangrijkste elementen van het spel

In Nessos, probeert elke speler een bepaald aantal punten te behalen door kaarten van mythologische wezens in hun offer stapel te verzamelen. Het spel bevat een deck met kaarten die verschillende wezens en hun puntenwaarde vertegenwoordigen. Maar pas op, er zijn ook Charon kaarten in het deck die een negatieve waarde hebben en je voortgang kunnen hinderen!

Typische speelbeurt

Een speelbeurt in Nessos begint met de actieve speler die een kaart trekt en beslist om deze te houden of aan een andere speler te geven. De ontvanger van de kaart kan deze accepteren of weigeren. Als ze de kaart accepteren, voegen ze deze toe aan hun offer stapel en als ze weigeren, moet de oorspronkelijke speler de kaart nemen.

Het doel is om zoveel mogelijk punten te verzamelen zonder Charon kaarten te krijgen, want drie Charon kaarten betekent uitschakeling uit het spel. Spelers moeten dus een balans vinden tussen het verzamelen van punten en het vermijden van Charon kaarten.

Conclusie

Nessos is een spannend en strategisch spel dat spelers dwingt hun tegenstanders te lezen en tactische beslissingen te nemen. Of je nu een fan bent van Griekse mythologie, blufspellen, of gewoon op zoek bent naar een leuk en boeiend spel om met vrienden te spelen, Nessos is een uitstekende keuze.