Nautilion

Nautilion

Neem het roer over van een Nautilion-onderzeeër en rekruteer een heldhaftige bemanning om het verraderlijke Darkhouse te verslaan dat op de loer ligt in de diepten van de oceaan. Je moet naar de Abyss, het hol van het Darkhouse, voordat de Phantom Submarine (zijn handlanger) je thuisland, de Happy Isles, bereikt - maar om het Darkhouse te verslaan, moet je niet alleen sneller zijn dan de Phantom Submarine, je moet ook de onderzeeër bemanning onderweg.

Elke beurt gooit u drie dobbelstenen en geeft u één aan elk van deze figuren: de Nautilion, de Phantom Submarine en het Darkhouse. De dobbelstenen van de Nautilion en de Phantom Submarine verplaatsen die figuren langs een pad gevormd door bemanningsfiches: het Nautilion van de Happy Isles naar de afgrond; de Phantom Submarine in de tegenovergestelde richting. De bemanningsfiche waarop je Nautilion zijn beweging beëindigt, voegt zich bij je onderzeeër, degene die de Phantom Submarine bereikt, is verloren!

Van elk van de negen verschillende tokens zijn er maar vier exemplaren, dus je moet zorgvuldig beslissen welke dobbelsteen je nodig hebt en welke je aan je vijanden kunt overlaten. (The Darkhouse beweegt niet, maar brengt je schade toe elke keer dat hij een dobbelsteen met een hoge waarde krijgt.) Om te winnen moet je de Abyss bereiken met een volledige bemanning van negen verschillende tokens.

Er zijn vijf uitbreidingen bij de game inbegrepen, met nieuwe bemanningsleden, krachten, verraad en uitdagingen.