Strategiespellen Fantasyspellen Deductievespellen Coöpspellen Familiespellen Kinderspellen Kaartspellen
My City

My City

Rome is niet in één dag gebouwd, en dat gaat je ook niet lukken voor je eigen stad. In My City neem je de monumentale taak op je om je eigen stad te ontwikkelen en te bouwen, maar dit doe je niet in een speel sessie, maar over meerdere!

Legacyspel

My City is een competitief legacy-spel waarin je door de eeuwen heen een stad op je eigen speelbord ontwikkelt. Het Legacy genre wordt steeds groter, en er komen steeds meer spellen op de markt die zo’n element hebben. De rode draad van dit genre is dat wat je doet tijdens het spelen effect heeft op de volgende keer dat je het spel speelt. Het verschilt natuurlijk enorm per titel wat dat inhoudt. Legacy spellen zijn niet persé iets nieuws, denk bijvoorbeeld aan een spel als dungeons and dragons. Maar het is wel dat je ze steeds vaker ziet als losse bordspellen die niet zo veel tijd opeisen als zo’n old school role playing game.

In het geval van My City bestaat het spel uit 24 episodes, beginnend met de ontwikkeling van een stad in de vroege pre-industriële stadia die je dan door laat groeien naar een geïndustrialiseerde stad. Tijdens elk spel passen spelers de manier van spelen aan door elementen toe te voegen aan hun persoonlijke borden en kaarten aan het spel toe te voegen. De keuzes en acties van spelers tijdens de ene gameplay-sessie worden overgedragen naar de volgende sessie, waardoor een gepersonaliseerde game-ervaring ontstaat.

Goede introductie tot legacy spellen

My City is niet moeilijk om te leren, en dat maak het tot een perfecte introductie tot legacy spellen. Elke episode voegt wat nieuwe elementen toe (op basis van wat je in het vorige spel hebt gedaan) en wordt daarom langzaam aan meer complex.

Voor spelers die My City niet als een legacy-spel willen ervaren, biedt een dubbelzijdig spelbord een alternatieve opstelling voor herhaalbaar spel (sommige elementen uit de legacy-ervaring zijn nodig voor het herhaalbare spel, spelers kunnen deze elementen ontgrendelen door de eerste 4 episodes af te spelen). De eerste 4 episodes zijn wel nodig om het gehele spel te kunnen begrijpen, zie het als een soort tutorial.