Museum: The Archeologists

Museum: The Archeologists

Deze uitbreiding van Museum voegt een extra stap toe aan het spel: om kostbare artefacten in hun musea tentoon te stellen, moeten onze curatoren nu hun agenten de wereld in sturen om ze eerst terug te brengen!

Spelers zullen zorgvuldig moeten kiezen naar welk continent ze hun archeologen sturen, aangezien het niet goedkoop is om expedities te financieren. Als u echter geen agenten heeft, kunt u geen voorwerpen van dat continent meenemen! Tenzij u natuurlijk een van de medewerkers van uw concurrent kunt overtuigen om een ​​handje te helpen.

Dus hoe werkt het? Het uitbreidingsbord heeft spaties voor elk continent, waarop je je agent-meeples kunt plaatsen om de expedities die je uitzendt te symboliseren. Elke speler begint met één agent die ze gratis op elk continent kunnen plaatsen. Als u eenmaal een agent ter plaatse heeft, kunt u tijdens de verkenningsfase normaal objecten van dat continent terughalen. Als je geen agent hebt op een bepaald continent, maar een andere speler wel, dan kun je hem 1 Prestige-punt betalen om zijn staf te gebruiken om het werk voor je te doen. Als er op dat continent geen agenten aanwezig zijn, kunt u helemaal niets terugbrengen!

U kunt ook extra betalen om extra archeologen naar een bepaald continent te sturen. Als u dat doet, krijgt u extra bonussen, zoals extra Prestige-punten wanneer u een kaart trekt. Elke extra agent die u naar hetzelfde continent stuurt, kost meer dan de vorige. Als u echter de eerste bent die een volledig netwerk van 3 agenten ontwikkelt, krijgt u een aanzienlijke bonus! De tweede speler die dit doet, krijgt ook een (kleinere) bonus.